lauantai 5. lokakuuta 2013

Välineet, mittaukset, ensimmäiset ongelmat...ja tulokset.

Kuten edellisestä postauksesta jo kävi ilmi, niin tällä hetkellä päällä on painonpudotus. Luonnollisesti laihdutuksessa kyse on siitä, että syödään vähemmän kuin kulutetaan. Yhden kilon viikottainen karistaminen tarkoittaa noin 7000kcal vajetta viikottaisessa kalorimäärässä. Pidän syömisestä ja en pidä nälästä, joten minulle ainoa tapa noin suureen vajeeseen on kuluttaa suuri osa siitä liikunnalla. Urheilu myös auttaa pidemmän ajan tavoitteesani, joten sen avulla tässä mennään. Niin, myös pidän siitä :)

Ruokavalioonkin olen tehnyt muutoksia. Pikaruoan olen jättänyt pois. Karkit, leivokset, jäätelön ja sipsit vähemmälle ja aamupalaksi syön yleensä hedelmiä (smoothie). Tähän pitää kuitenkin vielä keskittyä myöhemmin enemmän, ja tulen postaamaan yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, mitä syön, myöhemmin. Pyrin syömään noin 1500kcal päivässä.

Viikossa pyrin liikunnalla kuluttamaan vähintään 3000kcal (mieluummin 4000kcal). Lisäksi pyrin käyttämään esim. portaita usein ja kävelemään aina vikkelästi (tässähän muuten säästyy aikaakin). Miettiessäni minkälaista urheilua alan harastamaan, nämä piti ottaa huomioon: perheellisenä aikaa ei ole liikaa ja ulkona on kylmä ja (kuten jo eilen kerroin) en pidä juoksemisesta. Olen kuitenkin löytänyt täydellisen työkalun: Nike + kinect training (http://www.nike.com/us/en_us/c/training/nike-plus-kinect-training). Pelihulluna ja kilpailuhenkisenä (vaikka sitten itseäni vastaan) tämä "peli" on toiminut todella hyvin ja lisäksi harjoituksen voi tehdä kotona, joten mihinkään siirtymiseen ei mene aikaa. Kyseessä on siis virtuaalinen personal trainer, joka kuntotestin jälkeen ja oman tavoitteen asettamisen jälkeen tekee ohjelman, jossa itse vain määrätään ne päivät, jolloin harjoitellaan. Polvijuoksua, punnerruksia, haara- ja kyykkyhyppyjä yms. omaa kehoa painona käyttäviä harjoituksia. Kinect myös valvoo sitä, että liikkeet tehdään oikein, ja antaa pisteet jokaisen suorituksen jälkeen. Teen treenin 5 kertaa viikossa. Näistäkin yksityiskohtaisemmin myöhemmin. Talvella aion lisätä ohjelmaani myös uintia ja mahdollisesti hiihtoa.

Tuloksia

Mittaan painon, vyötärönympäryksen ja lantion kerran viikossa, keskiviikkoisin. Tässä eteneminen tähän asti:

11.9.2013  Paino :     97,6kg (aloitin vyötärön ja lantion mittaamisen vasta viikolla kaksi)

18.9.2013  Paino :     94,7kg (- 2,9kg)
                  Vyötärö : 108cm
                  Lantio :    103cm

25.9.2013   Paino :     94,0kg (- 0,7kg)
                   Vyötärö : 106cm (- 2cm)
                   Lantio :    101cm (- 2cm)

2.10.2013   Paino :     92,9kg (- 1,1kg)
                   Vyötärö : 104cm (- 2cm)
                   Lantio :    101cm (ei muutosta)

Ensimmäisessä kolmessa viikossa on siis lähtenyt 4,7kg painoa, vyötäröltä 4cm ja lantiolta 2cm. Olen todella tyytyväinen, vaikka alkuun lähteekin nesteitä ja painoa on todennäköisesti vaikeampi pudottaa alun jälkeen. Jotain on kuitenkin tehty oikein.

Alussa, ja kolmen viikon jälkeen:



Toivottavasti myöhemmin saan parempia kuvia (todennäköisesti saankin, kun en niitä itse ota)

Ensimmäinen ongelma

Olen onnistunut ylirasittamaan polvet, ja tällä hetkellä on molemmissa polvissa joku pieni tulehdus päällä, joten treenit ovat tällä hetkellä erilaisia, kun jaloilla ei voi nyt hirveästi tehdä mitään. Olen tehnyt kaikkea, mikä ei aiheuta kipua polviin, ja eiköhän nuo tuosta kohta parane (buranalla) ja pääsee tekemään taas kunnolla. Tästä syystä kuitenkin ehkä tämän ja seuraavan viikon tulokset saattavat olla hiukan huonommat.

Nyt alkaa olla alun yleiset höpinät löpisty ja huomisesta lähtien kirjoitan päiväraportteja, ainakin suurimmaksi osaksi. Hyvää yötä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)