lauantai 30. marraskuuta 2013

Treeni 30.11: Rasvanpolttoa, ei juuri muuta

Ekoja kertoja, kun kävi pelaamassa, niin sulkapallo oli ihan kunnon treeni: sykkeet huiteli jatkuvasti yli 150:n ja keskisykekin pysyi melko korkealla. Vaan ei enää. Tänään tuntui niin kevyeltä, että melkein hikikin kuivui. Lukuunottamatta niitä muutamia harvoja kertoja, kun en joka toisella lyö ohi pallosta tai kentästä tai verkkoon, eli kun pallo on pelissä pitkään. Pitäisikin saada tuota tekniikkaa ja muutenkin taitoa vielä rutkasti lisää, niin kyllä se rasituskin sieltä taas tulee. Kivaahan se on silti jo nyt, ja meneehän tuo rasvanpolttotreeninä.

Ennen sulkista kävin juoksemassa (hitaasti, koska halusin olla ihan skarppina sulkiksessa) matolla 20 minuuttia, joka sekin oli tuolla ns. rasvanpolttoalueella (minulla 140 tai alle syke). Nykyisen tiedon mukaan siis aina mitä korkempi syke, sitä parempi treeni, ja sitä enemmän rasvaa poltat. Mutta, jos syke on alhainen, kulutat treenin aikana rasvaa, kun taas jos se on korkea, kulutat hiilareita. Korkealla sykkeellä rasvankulutus tapahtuu treenin jälkeen. Sen sijaan broidilta, joka näistä asioista todella paljon tietää, kuulin, että rasvanpolttoalueella treenaaminen VOI parantaa ns rasva-aineenvaihduntaa, jos sitä tehdään säännöllisesti. Eli kyllä sillä alueella treenaamisesta saattaa jotain ylimääräistä apua joskus olla.

Sulkiksen jälkeen menin vielä salille tekemään pienen lihaskuntotreenin: hauiksia, vatsoja ja rintaa (jalkoja en usko, että minun tarvitsee erikseen treenata, sillä intervallijuoksussa ne kyllä kehittyvät ne lihakset). Ja ennen sitä lämmittelyksi vielä vähän cross trainerissä. Yhteensä aikaa kului 1h ja 41 minuuttia ja kaloreita paloi 1018, eli todella hyvä treeni sitten lopulta, pitkän keston vuoksi. Vertailun vuoksi kulutin 1h 45min pituisella juoksulenkillä (hidasta juoksua) noin viikko sitten 1400 kcal, eli todella matalalla intensiteetillä mentiin tänään.

Erittäin hyvää lauantaipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)