tiistai 29. lokakuuta 2013

Aamun terveyssmoothie lvl 2

Kävin kaupasta ostamassa spirulinaa ja raakakaakaojauhetta (kaakaonibsit käytännössä sama, mutta tuo jauhekoostumus on parempi smoothieen). Lisäksi mustikkaa, banaania ja pinaattia. Ja vettä.
Tässä on todellinen terveyspommi! Spirulina on yksi maailmamme ravintorikkaimmista kasveista ja sisältää valtavan määrän tärkeitä mineraaleja, esim. kalsiumia, rikkiä ja seleeniä, paljon varsinkin b-ryhmän vitamiineja ja antioksidantteja. Se on myös yksi maailman rikkaimmista proteiinin lähteistä: 65-71% proteiinia. Sen on todettu  in vitro kokeissa estävän HIV-1:n, Herpes simplexn, ihmisen sytomegalo-viruksen (HCM), influenssavirus A:n, sikotautiviruksen ja tuhkarokkoviruksen lisääntymistä. Se ehkäisee sydänkohtauksia ja parantaa niistä palautumista. Siitä voi olla apua kolesterolin alentamiseen. Se auttaa allergiseen nuhaan. Se sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Ja vaikka mitä muuta: lue lisää.

Lisäksi kaakaota, joka on toinen erittäin ravinnerikas ruoka-aine Raakakaakaojauhe valmistetaan kuumentamatta papuja missään vaiheessa yli 42:n asteen, jolloin se säilyttää kaikki ravinteet huomattavasti paremmin, kuin normaali kaakaojauhe. Mustikka on oman maamme superfood. Pinaatista vähän lisää kehtivihreää (spirulinassa on sitäkin runsaasti). Ja banaani tuomaan vähän makeutta.

Tällaista tuli, ja hyvää oli!
Makukin tosiaan oli aivan mainio, joku tosin saattaisi haluta vielä vähän lisää makeutta ja sitä saa lisäämällä lorauksen hunajaa.

edit: Kaksi tuollaista lasillista tuli :)

Hyvää huomenta kaikille!

PS. Kirjoitan sarjaa tavoitteista, vilkaise:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)